Вместо да си седне на бюрото и да напише последните две книги,

...
Вместо да си седне на бюрото и да напише последните две книги,
Коментари Харесай

Друг финал на „Игра на тронове” в книгите? Да. И не.

Вместо да си седне на бюрото и да напише последните две книги, с които от дълго време трябваше да е поставил края на  поредицата, по която бе изработен „ Игра на тронове ”, Джордж Р. Р. Мартин се занимава с какво ли не - и дава изявленията. Последното е пред немското издание Welt и от него научаваме някои забавни подробности за финалния сезон на „ Игра на тронове ”. 

Както помним, за разлика от първите 6 сезона с по 10 епизода, в последния  бяха единствено шест. Но това, което в началото е било планувано за провокиралия толкоз разногласия и рецензии край, е било още по-странно, заяви Джордж Р. Р. Мартин в изявление пред немското издание Welt. 

„ Дейвид Бениоф и Дан Вайс, шоурънърите на шлагера на HBO, желаеха след сезон 7 сагата да приключи с три пълнометражни кино лентата ", споделя Мартин изявлението. „ Игра на тронове ” трябвало да завърши в киносалоните. Това било съществено обсъждано преди 4-5 години. Идеята била отхвърлена от HBO  с претекста, че те са в телевизионния, а не в кинобизнеса.

Бениоф също е приказвал по тази тематика през 2012 година, по време на фотосите на третия сезон, когато е споделил пред „ Ентъртейнмънт Уикли ”: „ Разполагаме с доста великодушен бюджет от HBO, само че за това, които сме замислили, в последна сметка не е толкоз великодушен ”.  

С други думи, концепцията е трябвало да обезпечи бюджет като за холивудски блокбастър, който да разреши на Бениоф и Вайс да сложат завършек на „ Троновете ” по най-зрелищен метод в кината. Оказа се, че сериалът не е имал такава потребност: сезон 8 отнесе много рецензии, само че нямаше недоволства от недостиг на зрелищност. 

На неизбежните въпроси по отношение на „ Ветровете на зимата ” и „ Мечта за пролет ”, оставащите две книги, с които би трябвало да приключи поредицата, Мартин дава отговор, че протичащото се в тях ще се разграничава от сериала. " Хората знаят по какъв начин свършва всичко, само че не знаят какъв е Краят ”, споделя загадъчно писателят. 

Той към този момент направи сходен коментар в своя „ Не блог ” през май минавала година, два дни преди излъчването на финалния епизод: „ Дали краят в книгите ще е същият като в сериала? Или ще е друг? Ами… да. И не. И да. И не. И да ". 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР